Aanmelden

Het studiejaar aan de Riga Stradins University begint in september voor de meeste studieprogramma’s. Voor zowel geneeskunde als tandheelkunde is het mogelijk om twee keer per jaar aan te melden – september en januari. Het insturen van de aanmeldingsdocumentatie voor september 2021 is tot 30 juni 2021 mogelijk.

De toelating is gebaseerd op een diploma evaluatie, twee referentiebrieven en je eigen motivatie.

De evaluatie van de diploma’s en aanmeldingen kan tot 5 weken in beslag nemen. Daarom adviseren wij om  je documenten tijdig op te sturen. Ook als je van plan bent om met de decentrale selectie mee te doen in Nederland, kun je je parallel bij de RSU aanmelden. De toelating is geheel vrijblijvend en kan afgezegd worden, mocht je in Nederland een studieplaats krijgen. Maar als het toch Letland wordt, dan doe je jezelf een groot voordeel om tijdig aangemeld te zijn in verband met het zoeken van woonruimte, verhuizen en deelnemen aan de introductie evenementen.

!!! Naar aanleiding van de coronacrisis, is de aanmeldingsprocedure aangepast. Voor de aanmeldingen voor september 2021 geldt dat alle documenten online geüpload dienen te worden in plaats van per post verstuurd. Er hoeft dus niets per post naar de vertegenwoordiger in Nederland gestuurd te worden. In plaats daarvan, vermeld mijn naam – Baiba Vagule – in het online formulier bij de vraag ”How/Where did you find the information about RSU study programmes?”. Kies ”Official representative of RSU” en type mijn naam in het veld daaronder.

De aanmeldingen voor september 2021 dienen uiterlijk op 30 juni 2021 online verstuurd te worden.

Je meldt zich als volgt aan:

 • Maak een account aan op http://admission.rsu.lv/
 • Vul het online formulier in. Als je contact hebt gehad met de RSU representative in Nederland – Baiba Vagule – of informatie over de studie op www.studereninletland.nl hebt gelezen, graag in het aanmeldingsformulier aangeven dat de informatie via een Official Representative of RSU  hebt ontvangen. Alvast bedankt! 
 • Je zult ook gevraagd worden om een pasfoto te uploaden.
 • De volgende documenten dienen geüpload te worden in het systeem:
  – VWO Diploma en Cijferlijst (gewaarmerkt, ingescand origineel).
  – Vertaling VWO diploma en cijferlijst in het Engels (ingescand).
  – Andere diploma’s of certificaten als je geen VWO diploma hebt.
  – Testresultaat Engels (bijvoorbeeld, TOEFL) als je cijfer op de cijferlijst lager is dan 7. Het verwachte niveau is minimaal B2.
  – Motivatiebrief (alleen op de template van de universiteit).
  – Twee aanbevelingsbrieven (Alleen op de template van de universiteit en met handtekening van de personen die de brieven geschreven hebben). LET OP, deze templates zijn veranderd ten opzichte van de vorige aanmeldingsperiode!
  – Digitale kopie van paspoort (foto pagina) of ID-kaart (beide kanten).
  – Een bankafschrift van het overmaken van 100 € naar de bankrekening van de universiteit. Hieronder staan de details voor deze betaling:

Na het versturen (submit) van de aanmelding ontvang je een nummer. Dit nummer samen met je naam zoals in je paspoort stuur je naar admissions@rsu.lv met info@studereninletland.nl in CC. Op basis van deze data kan men checken of de aanmelding goed is aangekomen en in behandeling is genomen.

De Engelstalige website van de universiteit over toelatingsprocedure vind je hier.

Mocht je problemen hebben met het uploaden van je aanmelding of heb je andere vragen, neem dan contact op met Baiba Vagule op 0647773841, via WhatsApp of het contactformulier op deze website.