Aanmelden

Het studiejaar aan de Riga Stradins University begint in september voor de meeste studieprogramma’s. Voor zowel geneeskunde als tandheelkunde is het mogelijk om twee keer per jaar aan te melden – september en januari.Het insturen van de aanmeldingsdocumentatie voor september 2020 is vanaf 1 april tot 1 juli 2020 mogelijk.

De toelating is gebaseerd op een diploma evaluatie, twee referentiebrieven en je eigen motivatie.

De evaluatie van de diploma’s en aanmeldingen kan tot 5 weken in beslag nemen. Daarom adviseren wij om  je documenten tijdig op te sturen. Ook als je van plan bent om met de decentrale selectie mee te doen in Nederland, kun je je parallel bij de RSU aanmelden. De toelating is geheel vrijblijvend en kan afgezegd worden, mocht je in Nederland een studieplaats krijgen. Maar als het toch Letland wordt, dan doe je jezelf een groot voordeel om tijdig aangemeld te zijn in verband met het zoeken van woonruimte, verhuizen en deelnemen aan de introductie evenementen.

!!! Naar aanleiding van de coronacrisis, is de aanmeldingsprocedure aangepast. Voor de aanmeldingen voor september 2020 geldt dat alle documenten online geüpload dienen te worden in plaats van per post verstuurd. Er hoeft dus niets per post naar de vertegenwoordiger in Nederland gestuurd te worden. In plaats daarvan, vermeld mijn naam – Baiba Vagule – in het online formulier bij de vraag ”How/Where did you find the information about RSU study programmes?”. Kies ”Official representative of RSU” en type mijn naam in het veld daaronder.

De aanmeldingen voor september 2020 dienen uiterlijk op 1 juli 2020 online verstuurd te worden.

Je meldt zich als volgt aan:

Na het versturen (submit) van de aanmelding ontvang je een nummer. Dit nummer samen met je naam zoals in je paspoort stuur je naar admissions@rsu.lv met info@studereninletland.nl in CC. Op basis van deze data kan men checken of de aanmelding goed is aangekomen en in behandeling is genomen.

De Engelstalige website van de universiteit over toelatingsprocedure vind je hier.

Mocht je problemen hebben met het uploaden van je aanmelding of heb je andere vragen, neem dan contact op met Baiba Vagule op 0647773841, via WhatsApp of het contactformulier op deze website.