Formulieren

!!! Naar aanleiding van de coronacrisis, is de aanmeldingsprocedure aangepast. Voor de aanmeldingen voor september 2020 geldt dat alle documenten online geüpload dienen te worden in plaats van per post verstuurd. Er hoeft dus niets per post naar de vertegenwoordiger in Nederland gestuurd te worden. In plaats daarvan, vermeld mijn naam – Baiba Vagule – in het online formulier bij de vraag ”How/Where did you find the information about RSU study programmes?”. Kies ”Official representative of RSU” en type mijn naam in het veld daaronder.

 

De aanmeldingen voor september 2020 dienen uiterlijk op 1 juli 2020 online verstuurd te worden.

Je meldt zich als volgt aan:

 • Maak een account aan op http://admission.rsu.lv/
 • Vul het online formulier in. Als je contact hebt gehad met de RSU representative in Nederland – Baiba Vagule – of informatie over de studie op www.studereninletland.nl hebt gelezen, graag in het aanmeldingsformulier aangeven dat de informatie via een Official Representative of RSU  hebt ontvangen. Alvast bedankt! 
 • Je zult ook gevraagd worden om een pasfoto te uploaden.
 • De volgende documenten dienen geüpload te worden in het systeem:
  – VWO Diploma en Cijferlijst (gewaarmerkt, ingescand origineel).
  – Vertaling VWO diploma en cijferlijst in het Engels (ingescand).
  – Andere diploma’s of certificaten als je geen VWO diploma hebt.
  – Testresultaat Engels als je cijfer op de cijferlijst lager is dan 7. Het verwachte niveau is minimaal B2. Meer over de geaccepteerde testen lees je hier.
  – Motivatiebrief (alleen op de template van de universiteit).
  – Twee aanbevelingsbrieven (Alleen op de template van de universiteit en met handtekening van de personen die de brieven geschreven hebben).
  – Digitale kopie van paspoort (foto pagina) of ID-kaart (beide kanten).
  – Een bankafschrift van het overmaken van 100 € naar de bankrekening van de universiteit. Hieronder staan de details voor deze betaling:

Na het versturen (submit) van de aanmelding ontvang je een nummer. Dit nummer samen met je naam zoals in je paspoort stuur je naar admissions@rsu.lv met info@studereninletland.nl in CC. Op basis van deze data kan men checken of de aanmelding goed is aangekomen en in behandeling is genomen.

De Engelstalige website van de universiteit over toelatingsprocedure vind je hier.

Mocht je problemen hebben met het uploaden van je aanmelding of heb je andere vragen, neem dan contact op met Baiba Vagule op 0647773841, via WhatsApp of het contactformulier op deze website.