Riga Stradins University

Riga Stradins University (RSU) biedt universitaire opleidingen aan voor geneeskunde, tandheelkunde, farmacie, verpleegkunde en fysiotherapie.
Aan deze in de hoofdstad van Letland gevestigde universiteit studeren buitenlandse studenten uit verschillende landen, die deze studies in het Engels volgen. Sinds kort studeert er ook een aantal Nederlandse studenten en de belangstelling vanuit Nederland groeit. De programma’s zijn aantrekkelijk voor de Nederlandse studenten, omdat de diploma’s volledig erkend worden in Nederland en de rest van de Europese Unie en er geen loting is. Ook mag de studiefinanciering meegenomen worden om de studie te bekostigen.

Met haar ruim 700 000 inwoners is Riga de grootste stad van Letland, die veel te bieden heeft op het gebied van cultuur, vrijetijdsbesteding en uitgaan. Riga heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een moderne Europese stad. Een studie aan de RSU belooft een unieke buitenlandse ervaring en een opleiding van hoge kwaliteit, een waardevolle basis voor een carrière in de medische sector!

De website van de universiteit is www.rsu.lv/eng Op de website van de universiteit kun je uitgebreide informatie vinden over de universiteit en haar studieprogramma’s. Deze Nederlandstalige site www.studereninletland.nl bevat een beknopt overzicht van de studieprogramma’s en andere relevante informatie voor Nederlandse studenten. Daarom raden wij je aan om beide sites te raadplegen als je een studie aan de Riga Stradins Universiteit overweegt.