Geneeskunde

De Faculteit Geneeskunde biedt het studieprogramma Geneeskunde aan. Dit programma duurt 6 jaar (12 semesters) en de titel die de afgestudeerden krijgen is Medical Doctor (MD). Deze titel is een internationaal erkende titel en de studie is daarmee vergelijkbaar met de titel MSc die meestal door de Nederlandse Universiteiten aangeboden wordt. Na deze studie kunnen de studenten zich verder specialiseren in Letland of in een andere EU lidstaat. Vanwege het relatief lage collegegeld en andere studiekosten, wordt Letland (of deze studie aan de RSU) steeds bekender in Europa.

De studie in Letland kent geen Bachelor en Master systeem, daarom wordt er ook pas na 12 semesters van de studie een diploma uitgereikt.

Bekijk hier het vakkenoverzicht van het Geneeskunde programma. Deze link is een verbinding met de site van Riga Stradins Universiteit en daarmee biedt het een actueel overzicht. Deze vakkenlijst moet je ook gebruiken als je vrijstellingen wilt aanvragen als je al een gerelateerde studie hebt gevolgd. Bekijk dan de beschrijvingen van de vakken en als er iets tussen zit wat je al hebt gevolgd, geef het dan aan op de daarvoor bestemde plaats van het aanmeldingsformulier. Later, als je al studeert, zal er geen mogelijkheid meer zijn om vrijstellingen te vragen.

De universiteit kent geen campus waar alle faculteiten en faciliteiten geconcentreerd zijn. Daardoor bevinden de studiefaciliteiten (gespecialiseerde ziekenhuizen) zich op verschillende plaatsen in de stad.

Met de studie geneeskunde kun je twee keer per jaar beginnen – in september en in januari. Lees hier verder over de toelatingseisen en het aanmelden.