In Letland?!

Heb je wel eens gedacht aan een studie geneeskunde of tandheelkunde in het buitenland? Om internationale ervaring op te doen of omdat het niet lukt om door de loting en selectie in Nederland heen te komen?

Riga Stradins University biedt de mogelijkheid om medische opleidingen te volgen in het Engels. De hoofdstad van Letland ligt maar twee vlieguren van Nederland vandaan en dat maakt het extra aantrekkelijk om in deze veelzijdige Europese stad je droom om arts te worden te verwezenlijken.

Op deze website vind je Nederlandstalige informatie over de studieprogramma’s geneeskunde en tandheelkunde aan de Riga Stradins Universiteit (RSU). Deze programma’s zijn Engelstalig en daardoor zijn ze voor buitenlandse studenten toegankelijk. De studentenselectie is gebaseerd op beoordeling van het VWO diploma, twee referenties en een motivatiebrief. Daarmee biedt het een reĆ«le kans om een studie geneeskunde of tandheelkunde te doen.

De contactpersoon Studentenzaken RSU in Nederland, mw. Baiba Hermanns-Vagule, geeft graag informatie over de universiteit, de studieprogramma’s en praktische zaken in Letland. Haar diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend. Ook de aanmelding van Nederlandse belangstellenden loopt via haar. Als je na het bekijken van deze website en onze FAQ geen antwoord op je vraag vind of als je je wilt aanmelden voor een studie aan de RSU, neem dan contact op met Baiba Hermanns-Vagule!

RSU is een kans om geneeskunde of tandheelkunde te studeren zonder loting en zonder toelatingsexamens!